GRIC Jubileumdag

Verrassende verbindingen. Dat was wat er beloofd was! Nou, volgens de deelnemers is die belofte meer dan waargemaakt tijdens de workshopmiddag op 24 mei jl. Het maakte niet zozeer uit bij welke workshop je was ingedeeld, het waren ook de verrassende gesprekken tussen mensen die elkaar anders niet aanspreken.

Even iets meer tijd om te luisteren naar elkaar, in een setting waarin je ontspannen mocht en kon zijn!

En, wat ook veel werd terug gehoord: “ik wist niet dat er zo dichtbij, in de gemeente Gilze en Rijen, zoveel leuke dingen te zien en te doen zijn”, “Het was geweldig!”.

Honderd personen kregen bij binnenkomst bij Van der Valk hotel Gilze-Tilburg een gesloten envelop met daarop hun naam en een nummer. Nadrukkelijk stond erop vermeld: “envelop pas openmaken na het startsein van de voorzitter!”. In de zaal hingen een 9-tal sfeerposters van de te volgen workshops:

• kaas maken –  bij De Schaepsdyck in Gilze
• chocolade – bij Margriet Brand Chocola in Gilze
• sushi –  bij Met Liefde Bereid in Gilze
• antipasti – bij de Tuinoven in Gilze
• spijs & wijn – bij Baans Catering & Hoogland wijnimport, Toxandria Molenschot
• ijs maken – bij Jacobushoeve in Rijen (eh… Oosterhout officieel, Steenovensebaan)
• koffie & thee – bij Tespreszo in Rijen
• decoratie – bij Decoatelier Eveli in Rijen
• dansen – bij Van der Valk door Vanessa Versteegen

Na het welkomstwoord van de voorzitter GRIC meldde Wil Hermens namens de Jubileumcommissie dat deelnemers “slechts op grond van zwaarwegende argumenten” van workshop mochten ruilen in de “ruilzone”. De workshop Dansen heeft hierdoor toch wel een andere samenstelling gekregen dan vooraf was ingedeeld :).

Rond half drie werden de deelnemers in bussen naar de workshoplocaties gebracht. En rond half zes stapte iedereen vol enthousiasme en mooie ervaringen weer in de bus, terug naar Van der Valk. De gelegenheid tot omkleden voor de thema-avond White Connection was niet lang. Vanaf half acht uur meldden zich de eerste – in het wit geklede – gasten voor het avondfeest. Uiteindelijk waren een kleine 170 mensen aanwezig. Wat een geweldig gezicht bij binnenkomst in de sfeervolle zaal; veel deelnemers hadden gehoor gegeven aan de oproep iets wits aan te trekken, het had iets… ja… iets verbindends….!

De voorzitter sprak de aanwezigen nog toe, en haalde de jubileumcommissieleden naar voren om hen met een mooi boeket te bedanken voor de organisatie van een geweldige dag.

Het beeldscherm in de zaal waarop al een presentatie draaide, gemaakt door Frank Hermens, van foto’s gemaakt tijdens de workshops, trok veel aandacht, evenals de spectaculaire dansvloer en desk van de DJ’s van Espressivo. De deelnemers van de dansworkshop gaven onder leiding van Vanessa Versteegen nog een demonstratie van de die middag geleerde dans! Wat een plezier bij die mensen, en wat was het leuk daarnaar te kijken!

En dan is er nog niets verteld over het heerlijke eten dat geserveerd werd in de gezellige buffetgang. Iedereen heeft het zich goed laten smaken.

We kijken terug op een zeer geslaagde viering van het 65-jarig jubileum van GRIC. Alle mensen die hierin een aandeel hebben gehad, willen wij heel hartelijk bedanken!

Vermeldenswaardig is dat kort na de opening van het Van der Valk hotel in 1974 – 40 jaar geleden – het 25-jarig jubileum van GRIC ook daar gevierd is!

Hartelijke groet,
Jubileumcommissie GRIC